MS Power BI-pro worden? Praktische tips voor dummies

Microsoft Power BI is een krachtige tool die steeds vaker wordt gebruikt als onderdeel van dagelijkse zakelijke activiteiten. Als je besluit om deze tool voor data-analyse te gebruiken, kan het volgen van een cursus je helpen om het meeste uit Power BI te halen. In deze blog delen we vijf tips die je kunnen helpen bij het kiezen en volgen van een goede Power BI cursus.

Begrijp je eigen leerbehoeften

Voordat je aan een cursus power BI begint, is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt leren en wat je al weet. Dit helpt je bij het vinden van een goede cursus die past bij jouw leerniveau en behoeften. Het kan zijn dat je een beginner bent en een geheel nieuwe vaardigheid wilt aanleren, of dat je al ervaring hebt en wilt leren hoe je complexe visualisaties kunt maken. Door je eigen leerbehoeften goed te begrijpen, kun je een goede cursus kiezen om je doelen te bereiken.

Zoek naar hands-on ervaring

Power BI is een tool waarmee je aan de slag kunt gaan en hoe meer praktische ervaring je hebt, hoe beter je erin wordt. Zoek daarom naar een cursus die je de mogelijkheid biedt om de tool daadwerkelijk te gebruiken en ermee te experimenteren. Dit kan via online tutorials of simulaties, maar het volgen van een klassikale cursus kan ook een goede optie zijn.

Kies een cursus die past bij jouw schema

Het volgen van een reguliere cursus kan lastig zijn als je al een drukke baan hebt. Kijk daarom naar cursussen die flexibel zijn en passen bij jouw schema. Het kan goed zijn om te kiezen voor online cursussen die je op je eigen tempo kunt volgen of cursussen die in het weekend worden gegeven.

Zoek een cursus die wordt gegeven door ervaren trainers

Als je investeert in een power BI cursus, wil je deze natuurlijk wel van ervaren trainers krijgen. Zoek daarom cursussen die worden gegeven door trainers met de juiste certificering en ervaring, zodat je verzekerd bent van goede begeleiding.

Power-BI certificering behalen

Als laatste tip raden we aan om te overwegen om officiële Power BI certificeringen te behalen na het voltooien van je cursus. Dit kan helpen om te laten zien dat je gekwalificeerd bent om Power BI te gebruiken, wat je cv en professionele reputatie kan versterken.

Samenvatting 

Het volgen van een power BI cursus kan je helpen om het meeste uit deze tool te halen. Om succesvol te zijn, is het belangrijk om je eigen leerbehoeften te begrijpen, praktische ervaring op te doen, een cursus te kiezen die past bij jouw schema, cursussen te zoeken die worden gegeven door ervaren trainers en te overwegen het behalen van een certificering. Met deze tips kun je een geschikte cursus kiezen en effectief leren werken met Power BI. We hopen dat je deze tips handig hebt gevonden en wensen je succes met het verbeteren van je vaardigheden.

 

Bron: www.learnit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *